חברה למסחר אלקטרוני: הכול על שופיפיי

מסחר אלקטרוני הוא כבר חלק בלתי נפרד מנוף האפשרויות העומדות בפני עסקים מודרניים. במקביל לעסקים מודרניים, נושא זה מתקשר גם לאנשים פרטיים הרוצים להרוויח כסף באינטרנט מיוזמה כזו או אחרת. חלק חשוב מאוד מהתהליך כולל את הקמת התשתית – את החנות האינטרנטית – באופן איכותי באמת. כיצד עושים זאת? אחת הדרכים הפופולריות ביותר כיום להקים חנות מקוונת היא באמצעות פלטפורמת שופיפיי (Shopify). מה היא פלטפורמה זו? מדוע היא כל כך פופולרית? כיצד בונים חנות באמצעותה? תשובות, תובנות ועוד – מציעה לכם הסקירה הקצרה הבאה.

סוחרים דרך האינטרנט

קודם כל נתחיל בתזכורת קצרה למי שממש לא בעניינים: אתרי מכירות באינטרנט הם חלק מרכזי בתחומי מסחר אלקטרוני שונים, אם כי לא האופן היחידי שבו ניתן לבצע מסחר כזה. מדובר במעין גרסה אינטרנטית לחנות מכירות פיזית. מדובר למעשה באתר המותאם לכל הדרוש למכירה, אם זה הצגת המוצרים, מנגנון חיפוש נוח למוצרים, עגלת קניות מקוונת שלתוכה ניתן להוסיף מוצרים, קופה שבה ניתן לשלם וכל הדרוש בנושא המשלוחים אל הלקוח. ניתן להקים חנות לבד באמצעות תכנות מתוחכם ומתקדם, אבל יש פתרונות זריזים ופשוטים הרבה יותר מזה. ניתן למשל לבחור בבנייה של חנויות שופיפיי, שהיא קלה במיוחד, עדיף בסיוע ובליווי של מקצוענים ושל חברות המתמחות בבנייה ובעיצוב של חנויות אלה. מאחר שמדובר על מכירת מוצרים, חנויות אלה חייבות להיות אמינות ואיכותיות, כי אף לקוח לא רוצה לקבל מוצר שלא תואם את מה שראה באתר קודם לכן, או לחלופין להיתקל בבעיות תשלום שונות. אז מה הפתרון?

לא להמציא את הגלגל מחדש

בשלב זה מדובר בנושא כל כך ותיק ובשל, שאין צורך להמציא את הגלגל מחדש לגביו. האלמנטים הבסיסיים של חנות כזו די קבועים, וכך גם אופן פעולתם הבסיסי. את כל זה לא צריך להמציא מחדש או לכתוב ידנית בעזרת ידע ומיומנות מתקדמים בהקמת אתרים, משום שיש פתרונות החוסכים זמן וטעויות בכך שהם פשוט מספקים לכם אבני בניין מוכנות. שופיפיי מהווה דוגמה בולטת במיוחד לכך, שכן בעזרת פלטפורמה זו ניתן להקים במהירות חנות אינטרנטית. מעבר למתווה הבסיסי שלה, תוכלו לעצב אותה כרצונכם ולהוסיף לה יכולות כאלה ואחרות, והכול בזריזות וביעילות מרביים.

שופיפיי – קצת היסטוריה

בשנת 2006 ניסתה קבוצת חברים להקים חנות אינטרנטית למכירת ציוד סנובורד ומצאה שכל התהליך מסורבל למדי. החוויה הלא טובה עודדה אותם לחשוב קצת ולנסות למצוא פתרונות חלופיים למצב זה, והתוצאה הייתה פיתוח אתר שישמש כפלטפורמה להקמת אתרי מסחר אלקטרוני. מאז שופיפיי עברה מזמן את מיליון המשתמשים ברחבי העולם וגם בישראל היא נהנית מפופולריות מתמשכת ורבה.

 

 

אז איך מקימים חנות שופיפיי?

רוצים ללמוד על בניית חנות שופיפיי? בגדול, אלה השלבים שתצטרכו לבצע:

  • הרשמה: נזכיר כי אתר שופיפיי עצמו מהווה למעשה פלטפורמה לאתרי המסחר. לכן ראשית יש להירשם לאתר זה.
  • בחירת טמפלייט: כעת ניתן להתחיל בהקמת אתר, עם בחירת ערכת נושא שכוללת מבנה ועיצוב בסיסיים.
  • הוספה של מוצרים: אין חנות בלי מוצרים. הוסיפו מוצרים בליווי של כל הפרטים הנחוצים: תמונות המוצר, תיאור, מחיר וכדומה.
  • התאמות שונות: חשוב לציין ששופיפיי היא סביבה גמישה. היא לא תנעל אתכם רק למבנה או לעיצוב בודד של החנות, כך שתוכלו לבצע התאמות ושינויים מסוגים שונים לפי העדפותיכם.

כמובן שמעבר לחנות עצמה תצטרכו גם דומיין לאתר ולטפל בכל ההיבט הכספי של סליקה ושל הפקת חשבוניות.

לסיכום

שופיפיי הייתה ונשארה בחירה מצוינת לכל מי שמעוניינים להקים חנות באינטרנט. לא רוצים לבצע את התהליך לבד? עדיין לא בטוחים איך בדיוק לפעול? מומלץ מאוד לפנות למומחים בתחום זה, להתייעץ ולהתקדם.

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות