נוסעים בטוח: אילו סוגי ביטוחי אופנועים קיימים?

יש לא מעט סיבות לבחור באופנוע ככלי תחבורה, אך גם יש לא מעט סיבות לעשות ביטוח רלוונטי עבור נסיעה בטוחה. מוזמנים להכיר אלו ביטוחים קיימים עבור אופנועים. מוזמנים להכיר מהם השיקולים ואף איזה הרכב ביטוחי נכון עבורכם, ולמה חשוב לשים לב טרם סוגרים פוליסה. אז אלו סוגי ביטוחים קיימים, בין אלו סוגים מוטב לשלב, כיצד בוחרים נכון וכיצד מקבלים ביטוח מקיף לצד עלויות מינימליות? כל התשובות מחכות לכם כאן!

הביטוח היחיד שחובה לעשות

כידוע, ביטוח אופנועים נחשב יחסית יקר, ויש לכך סיבה טובה. רוכבי אופנועים יותר חשופים לתאונות קשות, אופנועים קל יחסית לגנוב, ואף יותר קל לפרק חלקים רצויים מאופנוע. כיצד אם כן עושים ביטוח בצורה מושכלת וחסכונית? מוזמנים לקבל מידע על ביטוח מקיף לאופנוע, מידע על ביטוח צד ג' וכמובן שגם מידע מלא אודות ביטוח חובה. ראשית נציין שביטוח חובה הוא הביטוח היחיד שאינו ניתן לבחירה (רכיבה ללא ביטוח חובה היא עבירה על החוק שמסכנת בקנס משמעותי ואפילו במאסר). עם זאת, כן ניתן לבחור בין ביטוח חובה שכולל השתתפות עצמית, לבין כזה שאינו כולל. שנרחיב?

אם או ללא השתתפות עצמית – ביטוח חובה

בכל הנוגע לביטוח חובה, ראוי לציין שאין הרבה מקום למשחק עם המחיר, אך כאמור כן ניתן לבחור בין מסלול שכולל או שאינו כולל דמי השתתפות עצמית. מהי המשמעות של ביטוח שכולל השתתפות עצמית? ובכן הוא מכסה רק עד ל-7 ימי אובדן עבודה ובעת הצורך, מעניק פיצוי רק עד לגובה של 25,000 ש"ח. בעד הפיצוי המצומצם זוכים להוזיל את עלות הפוליסה בצורה ניכרת, מקבלים בערך כ-20% הנחה מערך הפוליסה. האם זה כדאי? אם תהיו מעורבים חלילה בתאונת אופנוע משמעותית, תשמחו לדעת שבחרתם בביטוח כמה שיותר מקיף. אז נכון שמדובר בבחירה מפתה, אך לא בהכרח בבחירה כדאית, במיוחד אם משתמשים באופנוע לעיתים תכופות.

ביטוח משלים

ביטוח מקיף מעניק רשת ביטחון כלכלית, והוא משלים את ביטוח חובה (ביטוח חובה מכסה אך ורק נזקי גוף). הביטוח מכסה מגוון נזקים שעשויים להיגרם לאופנוע. זה יכול להיות נזק כלכלי בגין גניבת הכלי, וזה יכול להיות נזק שנגרם בשל שריפה, רעידת אדמה, שיטפון וכדומה. בנקודה זו מוטב לבחון האם ניתן להוזיל את הפוליסה ע"י דמי השתתפות עצמית. מה עוד? חשוב לבחון אלו מקרים בדיוק הפוליסה מכסה, ותמיד יש טעם לבחון האם קיימים ביטוחים משלימים נחוצים, למשל שירותי גרירה.

 ביטוח צד ג'

ביטוח צד ג' נועד לכסות נזקים שגורמים לרכוש של אדם אחר. זה יכול להיות פגיעה ברכב חונה, ברכב נוסע, בעמוד תאורה, בחלון ראווה וכדומה. כאם נחדד שהביטוח אינו מכסה נזקים שגורמים לאופנוע שלנו, אלא רק נזקים שגורמים לרכוש של אדם אחר. גם כאן מומלץ לבחון כיצד דמי השתתפות עצמית מוזילים את הפוליסה (קיימים הבדלים בין מגוון חברות ביטוח), ויש לבחון מהי המשמעות הכלכלית אם משלבים ביטוח צד ג' עם ביטוח מקיף.

לסיכומו של עניין,

באופן כללי שלושת הביטוחים שזה עתה ציינו מושפעים מאותם משתנים: היסטוריית נהיגה, גיל, תוספת של מיגונים ומדגם ומשנת הייצור של האופנוע. עוד נחדד שרצוי לוודא האם חברת ביטוח מסוימת דורשת להרכיב מיגון מסוים. אם כן, ייתכן שמדובר מבחינתכם בהוצאה נוספת. עוד נחדד שכאשר עומדים לבחור חבילת ביטוח, בין היתר מוטב לבחון פריסת תשלומים ללא ריבית, והאם ניתן ליווי משפטי כחלק מהשירות. מה עוד? יש לבחון האם ברגע האמת חברת הביטוח מערימה קשיים, או ממהרת להעביר את הפיצוי כמובטח, וכמובן שיש להשוות מחירים. נשמע כמו הרבה פרמטרים? שווה להיעזר בסוכנות ביטוח נטולת אינטרסים שמסייעת להתאים את הביטוח הטוב ביותר נקודתית עבורכם. הכי פשוט, נוח וכלכלי.

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות