עברתם הליך רפואי ואתם חושבים שהיה כשל באבחון? יש מה לעשות!

אנשים ניגשים לרופא ומצפים שהוא יאבחן את מצבם הרפואי באופן מקצועי. עם זאת, לצערנו לא פעם קורה שאנשים מגלים באיחור משמעותי שהאבחון הרפואי פספס ממצאים חשובים, כך שבינתיים המצב הבריאותי החמיר באופן דרסטי. כשל באבחון מונע קבלת טיפול מסייע, מפספס נקודת זמן משמעותית שבה ניתן להגיש סיוע חיוני. אז נכון שאף רופא אינו מעניק אבחון שגוי בכוונה, אבל זה תרחיש שיכול לקרות לצערנו, ולכן כדאי לדעת שבצב כזה ניתן לקבל פיצויים. כיום הנושא של רשלנות רפואית נמצא במודעות. אתם חושבים שעברתם כשל באבחון? מוזמנים להבין מה עליכם לעשות כדי אולי לקבל פיצוי משמעותי.

כשל באבחון שווה רשלנות רפואית

מעבר לאבחון שגוי, גם מדובר בעיכוב באבחון. כך למשל אם ניגשתם לקבל מענה רפואי, אך הוא נדחה לאורך זמן, שוב ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. הנקודה היא שכשלים באבחון הם סוג של רשלנות רפואית ולכן נדרשים להתנהל כמו בכל מקרה שבו חושדים שמדובר ברשלנות רפואית. טרם נעצור להסביר מה נדרש לעשות כדי למצות את הדין, נציין שאם אכן זוכים להוכיח רשלנות רפואית, זכאיים לסכומי פיצוי משמעותיים, משמע שווה לפעול, ולא רק לתהות מי אחראי על המצב הקשה שאליו נקלעתם.

עברתם הליך רפואי ואתם חושבים שהיה כשל באבחון? יש מה לעשות!

מקרים לדוגמה

הכי נוח להבין מדוגמאות, ועל כן נעצור לפרט מה עשוי להיחשב ככשל באבחון במסגרת רשלנות רפואית. היעזרו בדוגמאות הבאות:

  • עיכוב בזיהוי של מחלה – לעיתים לוקח זמן לגוף הרפואי לעלות על מהות הבעיה, ולא כי המקרה מורכב, אלא כי לא נותנים לו עדיפות. לא מפנים בזמן לבדיקות נחוצות וכדומה.
  • אבחנה מבדלת – אי ביצוע אבחנה מבדלת כנדרש, או עיכוב מיותר בביצוע אבחנה מבדלת. הכוונה היא שאם אדם מגיע עם תופעה מסוימת, לעיתים נדרש לשלול מגוון מצבים שנחשבים קשים על ידי סדרת בדיקות, וזאת כדי להבין מהו מקור הבעיה.
  • אבחון יתר – לעומת אי אבחנה מבדלת, קיים הצד השני של המתרס: אבחון יתר. במקרה זה עשוי להתבצע אבחון שגוי, עובדה שבין היתר עלולה להוביל לפגיעה שאינה רק פיזית, אלא שהיא גם נפשית ואף כלכלית.  

מתלבטים? חוברים לעורך דין!

מה עושים אם אכן חושדים שעברתם מקרה של כשל באבחון? ובכן כל עוד הטיפול או הליווי הרפואי היה כושל לתפיסתכם, כל עוד נגרם נזק רפואי ולדעתכם יש קשר ישיר בין שני המצבים, בהחלט יש טעם לשקול הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. בנקודה זו כל שנדרש לעשות זה לפנות אל עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית, ואם ניתן, לעורך דין שמנוסה בסיטואציה שרלוונטית עבורכם. כאן נחדד שמקרים של רשלנות רפואית בגין כשל באבחון נחשבים מורכבים, ועל כן ישנה חשיבות מכרעת לאיכות ולהתאמה של עורך הדין.

איסוף מסמכים

לאחר שמתייעצים עם עורך דין שמומחה בתחום, נדרש להתחיל לאסוף כמה שיותר עדויות. מדובר באיסוף מסמכים רפואיים, בשמירת פרטי קשר של גורמים רפואיים רלוונטיים, בתיעוד גופני של הנזק שנגרם וכדומה. בין היתר זה אומר לאסוף מרשמים רפואיים, סיכומי פגישות רפואיות, הפניות, סיכומים של אשפוזים וכדומה.

חוות דעת מקצועית

בהנחה ועורך הדין ימליץ להגיש תביעה, הוא יפנה לרופא מומחה. לחוות דעת מקצועית של רופא מומחה יש חשיבות מכרעת. בעת התביעה בית המשפט ייבחן האם הגוף הרפואי הפעיל שיקול דעת כמצופה ממנו, וכמובן ייבחן האם יש קשר נסיבתי בין ההתנהלות הרפואית לבין הנזק שנגרם. השלב השני יהיה לבחון מהו גובה הפיצוי שעומד על הפרק.

לסיכום

תמיד נדרשים להיות ערניים, ואם מגיעים למצב של פגיעה רפואית, יש לבחון האם ניתן להשיג פיצוי כספי שיסייע לשמר ככול הניתן את איכות החיים. בהצלחה ורק בריאות!

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות