עמותת לתת תקווה לא מוותרת: הכירו את הארגון שמעניק סיוע נרחב לילדים חולים ולבני משפחותיהם

דמיינו עולם שבו ילדים הנאבקים במחלות קשות ומשפחותיהם עטופים בתמיכה ובחמלה, עולם שבו שעותיהם החשוכות ביותר מוארות בהבטחה לתקווה ולעתיד טוב יותר. בשנת 2002 הוקמה עמותה שהפכה את החזון הזה למציאות. מעבר לסיוע הקונבנציונלי, התמיכה הנפשית והכלכלית של עמותת לתת תקווה טווה מארג של חוסן והתחדשות עבור אינספור משפחות. במאמר זה נתעמק בהשפעה העמוקה של הארגון יוצא הדופן הזה, במנגנונים שלו ובסיפורים מחממי הלב אשר ללא ספק יעוררו בנו השראה להאמין בכוחה של סולידריות.

ראשיתה של עמותת לתת תקווה

בשנת 2002 התגבשה קבוצה של אנשים עם חזון משותף – להקל את הנטל העומד בפני משפחות המתמודדות עם מחלות ילדות קשות. בעמותה הבינו שמעבר לכאב הפיזי, המחיר הנפשי הן מהמטופלים הצעירים והן מהמשפחות הוא עצום. מייסדים אלה האמינו בכוחן של אחדות ואמפתיה, והקימו את לתת תקווה כעדות למחויבותם לחולל שינוי.

גישה הוליסטית לתמיכה

בניגוד לארגוני סיוע מסורתיים, עמותת לתת תקווה הולכת מעבר לפני השטח כדי לספק מערכת תמיכה הוליסטית למוטבים שלה. העמותה מכירה בכך שהמאבק במחלה קשה משתרע הרבה מעבר לטיפולים רפואיים ואשפוזים. משפחות מתמודדות לעתים קרובות עם מספר עצום של אתגרים, כולל מצוקה רגשית, מתח כלכלי ובידוד חברתי. כדי לטפל בנושאים אלה באופן מקיף, העמותה מציעה גישה כפולה: תמיכה נפשית ותמיכה כלכלית.

 

תמיכה נפשית

מחלות קשות לא רק משפיעות על רווחתו הפיזית של הילד, אלא גם גובות מחיר מבריאותו הנפשית. מסיבה זו, עמותת לתת תקווה מעסיקה צוות של פסיכולוגים ויועצים מיומנים המתמחים בעבודה עם ילדים ומשפחות המתמודדות עם משברים רפואיים. אנשי מקצוע אלה מספקים מרחב בטוח לאנשים לבטא את הפחדים, את החרדות ואת התסכולים שלהם. באמצעות מפגשים טיפוליים, קבוצות תמיכה וסדנאות, משפחות מקבלות כלים להתמודד עם הטלטלה הרגשית הנלווית למחלה כרונית.

אחת מנקודות החוזק המרכזיות של העמותה היא היכולת ליצור קהילה של אנשים בעלי דעות דומות שמבינים את האתגרים הייחודיים שכל משפחה מתמודדת איתם. העמותה מארגנת מפגשים קבועים של קבוצות תמיכה שבהם משפחות יכולות לחלוק את חוויותיהן, להחליף עצות ולמצוא נחמה בחברת אלה שבאמת מבינים את המסע שלהם.

תמיכה כספית

הלחץ הכלכלי הכרוך בהתמודדות עם מחלה קשה יכול להיות מכריע, ולעיתים קרובות מאלץ משפחות לקבל החלטות קשות בין טיפולים רפואיים לבין צרכים יום-יומיים. עמותת לתת תקווה נכנסת לפעולה כדי לספק הקלה כלכלית, כיסוי הוצאות הקשורות לחשבונות רפואיים, תרופות, טיפולים מיוחדים ואפילו נסיעות לטיפולים. על ידי הסרת הנטל הכלכלי, העמותה מאפשרת למשפחות להתמקד במה שחשוב באמת: רווחת ילדיהם.

אפקט הנתינה

ההשפעה של לתת תקווה מתרחבת מעבר למוטבים המיידיים, ויוצרת אפקט אדווה בקהילות שלמות. משפחות שמקבלות תמיכה מהעמותה מוצאות את עצמן לעיתים קרובות בעלות השראה לתת בחזרה ברגע שמצבן משתפר. רוח זו של הדדיות הביאה ליצירת מעגל נתינה, שבו מי שהיו בעבר מקבלי סיוע הופכים לתורמים, ובכך מבטיחים את המשכיות התמיכה במשפחות הנזקקות בעתיד.

למה לתת תקווה היא חיובית?

ניתן לייחס את הצלחתה של העמותה למספר גורמים מרכזיים המייחדים אותה מארגונים אחרים:

  • אמפתיה והבנה: ההתנסויות האישיות של המייסדים עם מחלות קשות בתוך משפחותיהם טיפחו אמפתיה עמוקה המהווה את הבסיס לעבודת העמותה.
  • גישה מקיפה: על ידי התמודדות עם אתגרים נפשיים וכלכליים כאחד, לתת תקווה מספקת מערכת תמיכה מקיפה המתמודדת עם האופי המורכב של התמודדות עם מחלות כרוניות.
  • בניית קהילה: הדגש של העמותה על יצירת קהילה תומכת מסייע למשפחות להרגיש פחות מבודדות ויותר מועצמות לפלס את דרכן.
  • קיימות: מעגל הנתינה בחזרה מבטיח מודל בר קיימא שבו התמיכה מועברת הלאה, ויוצרת השפעה מתמשכת.

לסיכום

בעולם שלעיתים קרובות מוצל על ידי מצוקות, עמותת לתת תקווה עומדת כעדות נחרצת ליכולת חסרת הגבולות של חמלה ופעולה קולקטיבית. באמצעות מחויבותה הבלתי מעורערת לילדים המתמודדים עם מחלות קשות ולמשפחותיהם, העמותה לא רק סיפקה חבל הצלה של תמיכה נפשית וכלכלית חיונית, אלא גם זרעה זרעים של העצמה וסולידריות. עם כל סיפור של חוסן וכל מחזור של נתינה, המורשת של לתת תקווה מקרינה כסמל לטוב לב אנושי, ומאירה את הדרך לאחרים ללכת בה.

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות