האם אפשר לערער על ציוני הבגרות?

כל נער ונערה במדינת ישראל נדרשים במסגרת הלימודים בתיכון להיבחן במבחני הבגרות אשר מהווים חלק בלתי נפרד מהיכולת להגשים בעתיד את השאיפות המקצועיות, בשל ההחלטה כי ציון בגרות הוא פרמטר לקבלה ללימודים להשכלה גבוהה. למעשה, חשוב מאוד להשקיע במבחני הבגרות כבר בגילאים צעירים, מתוך מטרה להימנע ממצב שבו אתם נדרשים לשפר את הציונים כחלק מתנאי הסף של האקדמיה. אם קיבלתם ציון שאתם סבורים שלא הגיע לכם, אפשר ואף רצוי להגיש ערעור. כיצד התהליך מתבצע ומה חשוב לדעת? להלן כל הפרטים.

ערעור על ציון – כל מה שצריך לדעת

לאחר שקיבלתם את תוצאות הבחינה שלכם, אתם רשאים לערער עליה בפרק זמן של 40 יום. שימו לב כי ניתן להגיש ערעור רק על בחינות שבוצעו בכתב ולא בבחינות בעל פה, כאשר את הערעור אתם מגישים למשרד החינוך ולא למוסד שבו אתם לומדים. במסגרת כתיבת הערעור אתם יכולים לבקש לבצע בדיקה חוזרת של הבחינה על ידי בודק חיצוני, וזאת מתוך מטרה להבין האם אכן נפלה שגיאה במהלך הבדיקה של הבחינה ובהתאם לכך מגיע לכם לקבל ציון גבוה יותר. החלטה לגבי הגשת ערעור צריכה להתבצע לאחר שקיבלתם את התוצאות של הבחינה ותוך השוואה של הבחינה שלכם לתוצאות.

חשוב לדעת בהקשר זה כי לא תמיד הערעור שלכם יתקבל ואפילו יש סיכוי כי תקבלו ציוד נמוך יותר, בעקבות בדיקה שנייה או שלישית. מי שאחראי על ביצוע הבדיקה הזו הוא אגף הבחינות במשרד הבחינות אשר מחויב לבחון את הערעור ובהתאם לכך לקבל החלטה, בפרק זמן סביר שיאפשר לכם גם להיערך מבחינת בחינה חוזרת, באם אכן נמצא כי יש מקום לשנות את הציון לטובתכם.

מדוע חשוב לא לוותר על ציוני בחינות הבגרות שלכם?

ציון הבגרות שלכם הוא בעל חשיבות עצומה מבחינת היכולת שלכם בעתיד להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה. ציון ממוצע של מעל ל-85 הוא תנאי סף בעבור רוב מקצועות הלימוד, אולם ישנם מקצועות לימוד טכנולוגיים גם מעולם הרפואה אשר סף הכניסה הוא גבוה יותר ועומד על מעל ל-90. על כן, אם אתם סבורים כי הציון אותו קיבלתם לא משקף את הידע שלכם בהשוואה לציון הסופי, זה הזמן להגיש את הערעור ובהתאם לכך להימנע ממצב שבו אתם נדרשים בגילאים בוגרים יותר לשפר את הבגרויות.

לסיכום

ערעור על ציון בגרות ניתן בעבור כל תלמיד או תלמידה, בפרק זמן של עד 40 יום מזמן מועד הבחינה. באתר של משרד החינוך תוכלו לקבל את כל המידע לגי ההליך כולל מענה על שאלות ותשובות, כל זאת כחלק מניצול של הזכויות המגיעות לכם בעקבות מתן של ציון שלא תואם את הכישורים והידע במקצוע עליו נבחנתם. והכי חשוב – שיהיה בהצלחה!

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות